Winnaars PitchNight #4 bekend

Op donderdagavond 10 juni vond de vierde editie van de Tilburgse Jongeren PitchNight plaats in de presentatiezaal van de MBO opleiding Helicon. Negen jongeren vertelden daar de aanwezige jury over hun ideeën om Tilburg nóg toffer, socialer, of duurzamer te maken. Via een livestream werden de winnaars bekend gemaakt.

Wessel Verhoeven, Akin James, Roy Buster, Samantha Ketelaars, Doris Tielemans, Soumeiya Hachin, en Hidde Thijssen sleepten verschillende bedragen in de wacht om de uitvoering van hun projecten mogelijk te maken. Hidde Thijssen won daarbij ook nog de publieksprijs. “Tilburg is de laatste jaren een stad welke zich in hoge vaart ontwikkelt. We zien dat terug bij de jongeren”, aldus organisator Jesse de Doelder. “De ene deelnemer vindt pitchen spannend, de ander minder. Maar bij ons gaat het om de inhoud en iedereen gaat volle bak voor het toffer maken van de stad.” De Pitch Night is een idee van Tilburgse jongeren en wordt georganiseerd door het project Stadsmakers013 van Jongerenwerk R-Newt, met ondersteuning van de Gemeente Tilburg en Red Sun Media.

Bovenstaand videoverslag met interviews, met onder meer een van de winnaars, werd gemaakt na afloop van de avond. Terugkijken van de livestream video met daarin de pitches kan via deze link. En via deze link kun je ook al aangeven dat je interesse hebt om te pitchen tijdens de volgende editie van PitchNight.

Foto: In afwachting van de jury uitslag verzorgde Ottolani Linda N’Shiya een geïmproviseerde Spoken Word performance over de ideeën van de pitchers.